FN Blog / Nyomor széle / Gyermekvédelmi kedvezmények itt, és ott
Nyomtatás Betűméret
Gyermekvédelmi kedvezmények itt, és ott 2009-10-11 11:03:21
A család teljes mélyszegénységben él, öt gyerek, közülük három sajátos nevelési igényű. Mégsem esnek bele a gyermekvédelmi kedvezményezett kategóriájába, mert …két éve meghalt a családfenntartó édesapa.

Az árvasági, a családi pótlékkal már jóval meghaladja a kedvezmény jövedelemhatárát. Tehát fizetni kell az étkezésért, tankönyvért, művészeti oktatásért, stb.. De nem bírnak. Sem ezt, sem tüzelőt, kabátot, élelmet venni. Mert amikor a hónap elején 6-a és 10-e körül megkapják a pénzt, máshoz megy. Ahhoz, aki az apa betegsége idején kölcsönt adott. Kamatra. Amiből nem lehet kiszállni. Úgyhogy pénz, amit a megélhetésre lehetne fordítani, a családnál nem marad.

A gyerekek otthon gyakran éheznek, ingerültek, és rendszeresen lopnak. Az uzsorás? Elkaphatatlan. A feljelentés szóba sem jöhet, a félelem erősebb. A rendőrség tehetetlen, még ha tettenérés is van, és bevihetik az uzsorást, az eljárást nem tudják lefolytatni, bizonyíték nincs.

Ez a család tehát nem részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, mert papíron a jövedelemhatár felett vannak. Egy másik család jogosult. Az ő igazolt jövedelmük alatta van ennek. Nekik jár az ingyenes étkezés, tankönyv, művészeti oktatás……..December első hetében rendszerint nem jár iskolába a kislányuk, mert a francia Alpokban síelnek.
 


Cimkék: szegény, segély, gyermekvédelem

Megosztás

7451 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Blogleírás

A blog gazdája, az fn.hu átmenetileg nem engedélyezi kommentek írását ehhez a bloghoz. Az utóbbi időben sok névtelen, gyűlölködő, érvek és gondolatok nélküli hozzászólás érkezett. Megértésüket köszönjük! Ha meg akarja osztani gondolatait a témával kapcsolatban velünk, az alábbi e-mail-címre írhatnak: nyomorszele@sanomabp.hu

Nap mint nap tapasztalom közvetlen környezetemben, hogy a mélyszegénységben élőknek esélyük, sőt reményük sincs a minőségi életre. Ismerem az oktatás, a szociális szféra és az egészségügy egymással párhuzamosan futó, egymást erősíteni képtelen programjait. Érzékelem a hivatali és az emberi szemlélet között tátongó mérhetetlen űrt. Azt akarom, hogy változzanak a dolgok, ezért kezdtem írni ezt a naplót.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Nyomor széle

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés